Aliağa Diş Eti Tedavisi
Aliağa Diş Eti Tedavisi
Aliağa diş eti tedavisi yapılan yerler arasında öne çıkmayı başaran Dentsite, bunu hasta odaklı hizmet anlayışına borçludur. Periodontolojinin tüm alanlarında hızlı, güvenilir, etkin tanı ve tedavi hizmetleri sunan polikliniğimiz, estetik görünümünüzü ve konforunuzu önemser.
Hasta memnuniyetinin üst düzeyde tutulduğu Özel Dentsite Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, sağlığına ve güzel bir gülüşe kavuşmak isteyenlerin tercihidir.
Diş eti tedavileri alanında cerrahi ve ameliyatsız yöntemleri başarıyla uygulayan hekimlerimiz, hasta ihtiyaçlarını ve beklentilerini gözetir. Pembe estetik konusundaki zengin bilgi birikimini ve deneyimini modern teknolojiyle birleştiren doktorlarımız, sizin için en iyisini hedefler.
Diş Eti Nedir?
Dişlerin çevresini kaplayan ve onların çene kemiğine sabitlenmesini sağlayan yapılara diş eti denir. Bu dokular dişlerle bir bütün oluşturur ve ağız sağlığında kilit rol üstlenir. Ayrıca gülümserken diş etleri göründüğü için, estetik açıdan da önemi son derece büyüktür.
Sağlıklı bir diş eti gül kurusu, pembe rengindedir. Dokununca, yemek yerken, diş ipi kullanırken veya fırçalarken kanamaz. Sıkı bir görünüme sahiptir fakat şiş değildir. Dişlerin yüzeylerinde bıçak sırtı gibi sonlanır.
Periodontoloji bölümü diş çevresindeki dokularda meydana gelebilecek rahatsızlıkları önleme, var olan hastalıkları tedavi etme ile ilgilenir. Bu çerçevede periodontoloji biriminin kapsamı hem diş etlerini, hem de periodontal ligament ve alveoler kemik gibi yapıları içerir.
Diş Eti Hastalığı Belirtileri Nelerdir?
Şunlardan biri veya birkaçı sizde mevcutsa, periodontoloji uzmanına muayene olma vaktiniz gelmiş demektir:
- Diş ile diş etlerinin arasından akıntı gelmesi,
- Isırma sırasında üst ve alt dişler arasındaki ilişkinin değişmesi,
- Mevcut protezin uyumunda meydana gelen değişiklikler,
- Kızarıklık,
- Şişme,
- Kaşıntı,
- Diş etinin sıkılığını yitirmesi ve dişten uzaklaşmaya başlaması,
- Hassaslaşma,
- Diş eti kanaması,
- Geçmeyen ağız kokusu ve kötü tat hissi vs.
Diş Eti Estetiği Nedir?
Diş eti estetiği, dişlerin etrafını saran yumuşak dokulara yönelik operasyonları ifade eder. Bu girişimlerin amacı; diş etlerini sağlıklı, güçlü bir yapıya, ideal bir renge ve dişlerle uyumlu bir görüntüye kavuşturmaktır.
Diş etlerinin aşırı gözükmesi, bu bölgede hassasiyet, morarma, iltihap, koyulaşma, kanama, ağrı, şişlik ve benzeri şikâyetler diş eti tedavileri ile giderilir.
Böylelikle diş eti doğal rengine geri döner ve dayanıklı bir hâle gelerek dişlere sıkıca tutunur. Öte yandan doğru diş eti tedavisi sayesinde dişler ile çene ve yüz arasında da kusursuz bir uyum yakalanır.
Diş Eti Tedavisi Hangi Durumlarda Uygulanır?
Aliağa dişeti tedavisi yapan poliklinikler içerisinde üstünlüğünü kanıtlayan Dentsite’nin hizmet yelpazesi, bütün periodontal rahatsızlıkları içine alır. Çocukların ve yetişkinlerin diş eti tedavilerini başarıyla gerçekleştiren hekimlerimiz, kişiye özel tedavi planlaması yapar.
Bu doğrultuda, diş eti estetiğini gerektiren bazı durumlar şöyle sıralanabilir:
- Diş eti çekilmesi,
- Diş etlerinde enfeksiyon,
- Dişlerdeki çapraşıklığın diş etlerinde soruna neden olması,
- Diş etlerinin kötü görünümünden dolayı dişlerin kısa gözükmesi,
- Diş eti büyümesi,
- Gülümseme sırasında diş etlerinin fazla belli olması,
- Diş etinde renk kaybı / anormal renk değişiklikleri vb.
Diş Eti Tedavisi Nasıl Yapılır?
Bunun için öncelikle, probleme neyin yol açtığı belirlenir. Zira diş eti hastalıklarının; beslenmeden travmalara, yetersiz ağız bakımından ilaçlara kadar pek çok sebebi olabilir.
Hekim, gereken kontrolleri ve testleri yaparak sorunun asıl kaynağını belirler. Ardından, tespit edilen rahatsızlığa göre bir tedavi programı oluşturulur.
Profesyonel diş hekimlerimiz, tedavi sürecinin başından itibaren son aşamasına kadar hastalarını detaylı olarak bilgilendirir. Onların motivasyonunu güçlü tutarak tedaviye aktif bir şekilde katılmalarına imkân tanıyan hekimlerimiz, bunu yaparken güncel yöntemlerden yararlanır.
- Diş Eti Çekilmesi Tedavisi:
Sağlıklı bir ağız yapısında, diş etleri mine-sement sınırında yer alır. Fakat diş etleri bu sınırdan aşağıdaysa, diş köklerinin yüzeyi açığa çıkar. Bu ise, diş eti çekilmesi olarak adlandırılır.
Tedavi esnasında, açığa çıkmış diş dokusu kaplama veya dolgu ile kapatılır. Böylece dişteki hassasiyet giderilir. Bazen de cerrahi tedaviye ihtiyaç duyulur.
Diş hassasiyetini gidermek, diş eti çekilmesini ortadan kaldırmak için diş eti grefti de uygulanabilir. Bu, ağzın bir bölgesinden başka bir yerine doku transferi anlamına gelir. Bu sayede hastanın dişi çekilmekten kurtulur ve sağlıklı bir diş eti dokusu elde edilir.
Greftin alınacağı bölgeye ‘verici’, yerleştirileceği kısma ise ‘alıcı’ bölge denir. Greft uygulamasından önce bu bölgelere lokal anestezi yapılır.
Ardından, greftin konulacağı bölgede bistüri yardımıyla bir kesi açılır. Gereken greft dokusu dişsiz boşluklardan veya damaktan alınır. Ortalama 1-1,5 mm kalınlığa sahip bir doku parçası alınarak hastalıklı bölgeye yerleştirilip dikiş atılır.
Daha sonra, verici bölgeyi ve operasyon bölgesini korumak için pat yerleştirilir. Bu, bir hafta boyunca ağızda kalır ve sonrasında çıkarılır.
- Gingivitis Tedavisi:
Bu, diş eti hastalığının ilk safhalarından biri olup genelde kanama ile belirti verir. Bu tabloya ağız kokusu da eşlik eder.
Bu etapta rahatsızlığın tedavisi için diş eti temizliği yapmak çoğunlukla yeterli olur. Hastanın dişlerini düzenli fırçalama alışkanlığı kazanması da tablonun hızla normale dönmesini sağlar.
- Periodontitis Tedavisi:
Diş etlerinde oluşan iltihaba erken müdahale edilmezse giderek yayılır. Bunun sonucunda, temizlenmesi son derece zor periodontal cepler meydana gelir.
Dişleri çevrelemiş olan dokular da bu iltihaptan nasibini alır. Buraya sıçrayan enfeksiyon, kemik ve diş eti çekilmesine sebebiyet verir.
Bu durum; ağızda kötü kokuya, iltihâbî tat hissetmeye, dişlerin sallanmasına da yol açar. Bu aşamada ise daha derin bir tedavi uygulamak gerekir.
Bunun için flep ve küretaj gibi yöntemlerden faydalanılır. Bu yöntemlerle iltihaplı dokular bölgeden uzaklaştırılıp, ortaya çıkan diş eti cepleri temizlenir.
- Gingivektomi – Diş Eti Seviyelemesi:
Diş etlerinin açısı, eğimi, şekli, yaklaşık aynı düzeylerde olması ve gülüş hattı ile uyum sergilemesi gerekir. Bu amaçla diş etlerinin kısaltılmasına ihtiyaç duyulabilir.
Bunun için, kron uygulamasından veya estetik gülüş tasarımından evvel diş eti seviyesi ve eğimi (kurvatürü) ayarlanır. Söz konusu seviyeleme işlemi, bistüri veya lazer ile gerçekleştirilebilir. Lazerli yöntemde herhangi bir kanama olmadığı için hasta konforu açısından daha avantajlıdır.
- Frenektomi (Yanak/ Dil/Dudak Bağı Alınması):
Diş eti ile dudak, yanak ve dil mukozası arasında bulunan kas bağlantısına ‘Frenulum’ adı verilir. Bunun gereğinden daha kalın veya uzun olması, üst ve alt ön dişlerin aralarında boşluk oluşmasıyla sonuçlanır. Bu durum diş eti çekilmesine de yol açabilir.
Ayrıca dil frenulumunun yapışık olması çocuklarda konuşma sorunlarına da sebep olabilir.
Acısız ve kanamasız bir şekilde yapılan Frenektomi ameliyatı, lazer yöntemiyle uygulanır. Gerektiğinde ise cerrahi olarak kesi yapılıp dikiş atılabilir.
Diş Eti Tedavisi Sonrasında Nelere Dikkat Edilmeli?
Polikliniğimizde görev yapan Aliağa diş eti tedavisi doktorları, tedavi prosedürüne bağlı olarak dikkat edilmesi gerekenleri ayrıntılı bir biçimde anlatır. Genel olarak, diş eti tedavileri sonrasında şunlara özen gösterilmesi gerekir:
- Çok sıcak veya aşırı soğuk yiyecek-içeceklerden kaçının.
- Ağız hijyeninize önem verin, günlük ağız ve diş bakımınızı aksatmayın.
- Doktorunuzun tavsiye ettiği diş macununu kullanın.
- Diş fırçanız yumuşak uçlu olsun.
- Kabuklu ve sert gıdalar tüketmeyin.
- Diş fırçasının ulaşamadığı yerleri diş ipi ile temizleyerek ağız bakımınızın tam olmasını sağlayın.
- Arayüz fırçalarından da yardım alın.
- Sigara ve alkol tüketmeyin.
- Diş etlerinize zarar verebilecek alışkanlıklardan uzak durun. (Kalem ısırma, şişe kapağı açma vb.)
- Hekiminizin bildirdikleri dışında farklı bir ağız bakım ürünü kullanmayın.
- Her 6 ayda bir diş hekiminizi ziyaret ederek rutin kontrollerinizi yaptırın.
Aliağa Diş Eti Tedavisi Fiyatları
Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı kurumların web sitelerinde fiyat bildirmeleri yasal değildir. Üstelik tedavilerde fiyatlandırma, hastadan hastaya göre değişir.
Bunun nedeni; uygulanacak yöntemlerin, bunlar için gereken malzeme ve ekipmanların farklı olmasıdır. Seans sayısı ve her bir seansın ne kadar süreceği de fiyatları etkiler. İşlemlerin tek dişe mi, yoksa birden fazla dişe mi uygulanacağı da fiyatlar üzerinde etkilidir.
Bu yüzden doğru fiyat bilgisi için öncelikle muayene edilmeniz gerekir. Siz de periodontoloji alanındaki tedavi gereksinimlerinize Dentsite ile yanıt bulmak istiyorsanız hemen randevu alarak daha sağlıklı bir hayat için ilk adımı atabilirsiniz.
0 Yorum
Hiç yorum yapılmamışYorum Yap