• Hemen Arayın 0232 502 88 80
  • Hafta İçi 10:00 - 19:00
  • Cumartesi 10:00 - 16:00

Aliağa Gülüş Tasarımı

Aliağa Gülüş Tasarımı

Aliağa Gülüş Tasarımı

Aliağa Gülüş Tasarımı

Aliağa gülüş tasarımı alanında profesyonel hizmetleriyle ön plana çıkan Dentsite, hastalarına ‘mükemmel’ bir gülümseme armağan etmeyi amaçlar. Hasta isteklerinin-ihtiyaçlarının ilk öncelik kabul edildiği polikliniğimizde her şey modern tıp ve teknoloji doğrultusunda gerçekleştirilir.

Gülüş tasarımı; diş, diş etleri, dudak, ağız içi diğer dokular, yüz ve çene arasında estetiksel bir uyum sağlanmasıdır. Bu noktada gülüş tasarımı tek bir işlemden ibaret olmayıp birçok estetik operasyonu kapsar.

Güzel bir gülümsemeye sahip olmak hem insanların özgüvenini yükseltir ve psikolojisini olumlu etkiler, hem de iyi bir intibah bırakmasını sağlar. Böylelikle kişi görünüm ve fonksiyonellik bakımından kusursuz bir ağız-diş yapısına sahip olarak daha konforlu bir hayat sürer.

Gülüş Tasarımı Nedir?

Dişlerin ve diş etlerinin görünümü; kaza, travma, çürük ve benzeri çeşitli nedenlerle bozulabilir. Bu durumda ise ağız içerisindeki yumuşak ve sert dokuların yüz anatomisine uygun bir şekilde onarılması gerekir.

İşte söz konusu onarım ve düzeltme işlemlerinin tümü, gülüş tasarımı (gülüş estetiği) diye adlandırılır. Bu uygulamalar kişiye daha doğal ve çarpıcı bir gülümseme kazandırarak, yüz şeklinin ve ağız yapısının birbiriyle uyum sergilemesine imkân tanır.

Gülüş estetiğinin çeşitli yazılımlar dan faydalanılarak ve bilgisayar ortamında yapılan modellemelerden yardım alınarak gerçekleştirilmesine ise, dijital gülüş tasarımı adı verilir.

Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?

Aliağa gülüş tasarımı yapılan yerler içinde isminden söz ettiren Dentsite, her hastanın çok özel olduğunu bilir. Bu nedenle doktorlarımız, kişiye özgü tedavi programları uygulayarak %100 oranında başarıyı hedefler.

Multidisipliner bir yaklaşım olan gülüş estetiği, hastaların gereksinimlerine göre farklı işlemler içerebilir. Estetiğin kapsamı belirlenirken; bireyin yaşı, cinsiyeti, yüz hatları, beklentileri dikkate alınır.

Genel olarak, gülüş tasarımı aşamaları şu adımlardan oluşur:

  1. Çürük varsa bunun tedavisi sağlanır.
  2. Diş eti rahatsızlıkları çözüme kavuşturulur.
  3. Diş temizleme işlemiyle dişlerin yüzeyindeki lekeler giderilir ve renk değişikliği ortadan kaldırılmaya çalışılır.
  4. Daha sonra, operasyon öncesinde kararlaştırılan işlemler sırasıyla uygulanır. Bu etapta çoğu zaman şu tedavilere başvurulur: Diş beyazlatma uygulamaları, gingivektomi ve diğer diş eti cerrahisi yöntemleri, protez veya implant ortodontik tedaviler (tel vb.), zirkonyum kaplamalar, porselen lamineler ve kaplamalar…
  5. Bazen estetik gülüş tasarımı esnasında medikal uygulamalara da müracaat edilebilir. Örneğin; yüz ve dudak bölgelerine uygulanan dermal dolgu bunlardandır.

Dijital Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?

Yukarıdaki işlemlerin doğru bir biçimde gerçekleştirilebilmesi için önce hastanın ağzından ölçü almaya ihtiyaç vardır. Hastanın ihtiyaçlarını anlayabilmek ve estetiksel beklentilerini tespit etmek bu sayede mümkündür.

Bunun için hasta ağzından çeşitli kalıplar ve araçlar yardımıyla ölçü alınır. Bu ölçüler vasıtasıyla modeller hazırlanır. Hastanın yaşadığı sorunlar, bu modellerin üzerinde yapılan çalışmalarla net olarak saptanır ve buna göre planlar oluşturulur.

Ardından kişinin yüz fotoğrafları ve ağız içi görselleri bilgisayara aktarılarak dijital ortamda ölçümlemeler yapılır. Tedavi ile birlikte hastayı nasıl bir sonucun beklediği, yaklaşık görüntüler kullanılarak önceden kestirilip hastaya sunulabilir.

Bu çerçevede hastanın ağız içine uygun olarak hazırlanmış restorasyonlardan yararlanılır. Bunlar hastaya arz edilerek onun fikirlerine başvurulur ve kişinin yönlendirmeleri doğrultusunda gereken düzenlemeler yapılır.

Siz de hayalinizdeki gülümsemeye etkin, güvenilir, konforlu ve keyifli bir tedavi süreciyle ulaşmak istiyorsanız Dentsite hekimlerine güvenebilirsiniz. Aliağa gülüş tasarımı alanındaki bütün gereksinimlerinize profesyonel anlamda yanıt bularak; bir ömür özgürce, rahat rahat gülümsemenin tadını çıkarabilirsiniz.

0 Yorum

Hiç yorum yapılmamış

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Zorunlu alanlar işaretlendi * *