• Hemen Arayın 0232 502 88 80
  • Hafta İçi 10:00 - 19:00
  • Cumartesi 10:00 - 16:00

Aliağa İmplant

Aliağa İmplant

Aliağa İmplant

Aliağa İmplant

Aliağa implant tedavisi yapılan yerler içerisinde isminden söz ettiren Özel Dentsite Polikliniği, bu alanda etkin, güvenilir, profesyonel tanı-tedavi hizmetleri sunar. Kendi laboratuvarında hastaların gereksinimlerine göre implant üretimi gerçekleştirebilen polikliniğimiz, konforu ve memnuniyeti daima üst düzeyde tutar.

Siz de implant uygulaması gerektiren problemlerinizden kurtulmak, daha güzel ve dayanıklı dişlere, etkileyici bir gülüşe kavuşmak için bizi tercih edebilirsiniz. Kendinizi evinizde gibi hissedeceğiniz polikliniğimizin hijyenik ve rahat ortamı, samimi atmosferi, deneyimli hekimleri ile kusursuz bir tedavi süreci yaşayabilirsiniz.

İmplant Nedir?

Eksik dişlerin yerini tutması veya hasar gören dişleri onarması için kullanılan yapay diş köklerine ‘implant’ adı verilir. Vida biçiminde üretilerek kullanıma sunulan bu sûnî dişler, uygunsuz köprülere ve protezlere de iyi bir alternatiftir. Uygulamanın nasıl gerçekleştirileceği çene kemiğinin kompozisyonuna ve seçilecek implant türüne göre değişir.

Bu tedavi esnasında ağızdaki diğer dişlere herhangi bir zarar gelmez. Bu nedenle implant, tedavi edici olmasının yanı sıra koruyucu nitelik taşıyan bir yöntemdir.

İmplant Ne İşe Yarar?

Daimi dişlerin eksikliği hâlinde implant o bölgeyi doldurur ve gerçek diş köklerini taklit ederek işlev görür. Böylece oradaki çiğneme yetisini ve estetiği geri getirir.

Çene kemiğinde yeteri kadar yer varsa bütün diş eksiklikleri için başarıyla implant uygulaması yapılabilir.

Dental İmplant Avantajları Nelerdir?

Doğru bir diş implantı şu faydaları beraberinde getirir:

  1. Doğal dişler ile benzer bir kuvvet uygular. Bundan dolayı daha iyi bir çiğneme becerisi kazandırır.
  2. Tedavi süreci kısa ve konforludur.
  3. Titanyum olarak bilinen bir metalden yapıldığı için biyolojik uyumu yüksektir. Nitekim ortopedik implantlarda da bu maddeden yararlanılır. Dolayısıyla implant kanserojen etki oluşturmaz ve alerjik reaksiyona yol açmaz. Lâkin metallere karşı aşırı hassasiyeti bulunan bünyelerde alerjiye sebebiyet vermesi muhtemeldir. Fakat bu, nadiren gerçekleşen bir durumdur ve genel itibariyle implant son derece güvenli bir tedavi seçeneğidir.
  4. Hareketli tam protezler (damak protez) mevcutsa bunların tutuculuğunu artırır.
  5. Bütün dişlerini kaybetmiş olan hastalara da implant tedavisi yapılabilir.

İşte tüm dental branşların yanı sıra Aliağa implant merkezi olarak da faaliyet gösteren Dentsite, hastalarını bütün bu avantajlara kavuşturmayı hedefler.

İmplant Nasıl Yapılır?

İşlem öncesi hasta detaylı olarak muayene edilir ve ağız içi röntgenler çekilir. Dişlerin ve çene kemiğinin ölçüsü alınır.

İşlem tek aşamalı olarak gerçekleştirilecekse implant yerleştirme işleminin ardından geçici başlık takılır. Eğer iki aşamalı işlem tercih edilecekse dental implant konulduktan sonra bunun üzeri diş etiyle kapatılıp iyileşmeye bırakılır. Protez başlıklar ise daha sonra takılır.

İmplant Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

İmplant yaptırmış hastalar protez veya dolgusu olan kişiler gibi ağız bakımına daha fazla hassasiyet göstermek durumundadır. Bu noktada şunlara özen gösterilmesi gerekir:

  1. Dişler ve implant destekli protezler her gün en az 2 defa fırçalanmalıdır.
  2. İmplantların ve dişlerin arası diş ipiyle yahut arayüz fırçasıyla temizlenmelidir.
  3. Her 6 ayda bir diş hekimi kontrolüne gidilmeli ve rutin muayeneler aksatılmamalıdır.
  4. Parçacıklı, yapışkan ve sert gıdalardan mümkün mertebe uzak durulması önerilir.
  5. İmplant uygulanan bölge darbelerden ve buna benzer travmalardan korunmalıdır.
  6. İyileşme sürecinde alkol ve sigara kullanımından kaçınılmalıdır.

0 Yorum

Hiç yorum yapılmamış

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Zorunlu alanlar işaretlendi * *