• Hemen Arayın 0232 502 88 80
  • Hafta İçi 10:00 - 19:00
  • Cumartesi 10:00 - 16:00

Dental İmplant

Dental İmplant

Dental İmplant

Dental İmplant

Dental implant; travma, çürük ve benzeri nedenlerle kaybedilmiş dişleri telâfi etmek için uygulanan bir yöntemdir.

Bu uygulama sırasında, vida şeklini andıran yapay diş kökleri kullanılır. Bunlar çene kemiğine yerleştirilip sabitlenir, böylelikle yitirilmiş olan dişin yerini tutar.

Bu implantların ana malzemesi titanyum alaşım olup, porselen ve zirkonyum kaplamalarla desteklenir. Geleneksel kaplama tedavisine ve protezlere göre implant; daha kalıcı, işlevsel ve estetik sonuçlar ortaya koyar.

Dişler için altyapı görevi üstlenen, dişlerin temeli olarak görev yapan bu oluşumlar, köprü dişler için ise destek olarak işlev gösterirler.

Öte yandan implantın doku uyumu çok iyidir. Tek dişi bulunan kişilerde de rahatlıkla uygulanabilir. Zira komşu dişlerin kesilmesine gerek yoktur. Çoklu diş kaybı olan hastalarda implantlar, diş kökünün yerine geçer ve sabit dişlere kavuşmayı sağlar. Total protez kullanmak istemeyenler de en isabetli seçenek implant tedavisidir.

Dental İmplant Avantajları Nelerdir?

  1. Kemikle kaynaşacak şekilde  tasarlanır. Bundan dolayı çok dayanıklı bir yapıya sahiptir.
  2. Doğal diş görünümünden farksızdır.
  3. Komşu dişlerin küçültülmesine gerek yoktur. Mevcut dişlere zarar gelmez.
  4. Yemek yerken takma dişlerin zorluk yaşatması muhtemeldir. Halbuki implant, tıpkı normal diş gibidir. Bu sebeple gıdaları ek çaba harcamadan, acı duymadan tüketmenize imkân verir.
  5. Uygunsuz protezlerin konuşurken güçlük çıkarması veya ağız içinde yer değiştirmesi muhtemeldir. Fakat dental implantlarda bu tarz bir risk yoktur.
  6. Bir diş kaybedilince kökün yerinde boşluk meydana gelir. İmplant ise bu bölgeyi gerçek diş gibi doldurmak suretiyle eksik dişin yokluğunu hissetmenizi önler.

Dental İmplant Hangi Durumlarda Uygulanır?

  1. Büyük azı dişlerin yokluğu,
  2. Tek diş kaybı,
  3. İleri boyutta kemik erimesi ve protez kullanmaya engel bir durumun bulunması,
  4. Genetik diş eksikliği,
  5. Diş eti rahatsızlığı, çürüme, kaza ve buna benzer faktörler nedeniyle oluşmuş diş kayıpları implant tedavisini gerekli kılar.

İmplant Kimler için Uygun Değildir?

  • Kemik gelişimi tamamlanmamış olanlarda sakınca doğurabilir.
  • Baş-boyun bölgesine radyoterapi uygulanmış kişiler implant tedavisi için uygun bir aday olarak görülmeyebilir.
  • İmmun sistemi baskılayıcı ilaçlardan birini (örneğin Bifosfonat, kortikosteroid) kullananlarda implant tedavisi mahzurlu olabilir.
  • Yüksek tansiyon, hemofili, otoimmun hastalıklar, diyabet ve benzeri sistemik problemleri bulunan bireylerde implant operasyonu yapılmadan önce bu rahatsızlıkların kontrol altına alınması lâzımdır.
  • Sigara kullanmak tedavinin başarı oranını düşürür, yaraların iyileşmesini geciktirir. Bu nedenle aşırı sigara içenlerde dental implant tedavisinden etkili sonuç alınamayabilir.

Dental İmplant Çeşitleri

  • Subperiosteal İmplantlar:

Çene kemiğine veya diş eti dokusunun altına yerleştirilerek kullanılır. Hastanda bulunan kemik dokusu, kemik içi implant işlemi yapmaya müsaade edecek bir yapıya sahip değilse subperiosteal implantlara başvurulur. Bunların metal bir tabanı vardır.

  • Endosteal İmplantlar:

Konik veya silindirik bir yapıdadır. Direkt olarak çene kemiğine yerleştirilir.

Dental İmplant Nasıl Uygulanır?

Bu soruya verilecek yanıt; eksik diş sayısına, implant türüne, kişinin kemik yoğunluğuna, yüz ve kemik yapısına göre değişir. Tedavide kullanılan başlıca yöntemler şunlardır:

  1. Klasik cerrahi yöntem , çene kemiğinde bir boşluk açıp implantı bu bölgeye yerleştirmek suretiyle uygulanır. Daha sonra dikiş atılır.
  2. Hastanın dişi çekilir. Meydana gelen boşluk ise implantla doldurulur.
  3. Bazen de implant mukoza üzerinden uygulanabilir. Mini implantlarda sıklıkla bu teknik tercih edilir.
  4. Kapalı yöntemden de yararlanılabilir. Bu esnada implant uygulamasının yapılacağı bölge kesilmez. Filep açılmaz. Lazerle bir oyuk oluşturulup implant buraya konur.

Dental implant tedavisi hakkında ayrıntılı bilgi, muayene ve tedavi için Dentsite Poliklinik’e başvurabilirsiniz. Uzman hekim kadrosu ve inovatif teknolojileriyle hizmet sunan polikliniğimiz, sizi sağlığınıza ve arzu ettiğiniz görünüme kavuşturacaktır.

Aliağa Özel Dentsite Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Zengin bilgi birikimini ve yılların deneyimini ustalıkla kullanan hekimlerimiz, her durumda en iyisini hedefler Bize 0232 502 88 80 numaralı telefonu arayarak ulaşabilir, bilgi ve rendevu alabilirsiniz.

Randevu Alın